top of page
  • Yazarın fotoğrafıBerna ÖLCE

Dijital Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Güncelleme tarihi: 5 Mar

Digital gülüş tasarımı özel olarak hazırlanmış teknoloji destekli programlar ile yüzünüze en uygun olan gülüşün operasyon önce hazırlarak tedavi planının oluşturulmasıdır.


Diş tasarım simülasyonu da olarak da bilinen digital gülüş tasarımı için öncelikle hastanın dişleri ve dişetleri ağız içi tarayıcı kameralar ile taranır. Portre ve ekartörlü diş kapanışı fotoğrafları çekilir. Digital gülüş tasarımı programlarına üç boyutlu görüntüler ve fotoğraflar aktarılır. Diş büyüklükleri, yüz yapısı, dişeti mesafeleri, dudak yapısı gibi faktörleri bir bütün olarak değerlendirerek dişin formuna büyüklüğüne ve rengine karar verilir.



Hastaların beklentileri ve istekleri gözönüne alınarak bir tasarım oluşturulur. Digital gülüş tasarımı ile hastalar tedavi bitiminde nasıl bir sonuç olacağını, tedaviye başlamadan görmüş olurlar.



Digital gülüş tasarımı günümüzde sıklıkla uyguladığımız, tedavinin başarı şansını arttıran bir uygulamadır. Hastaların tedavi bitimde nasıl gözükeceklerini zihinlerinde canlandıramadıkları için erteledikleri tedavilerini yaptırmaları sağlamıştır.


Güzellik göreceli bir kavramdır ve kişiye özeldir. Bazı hastalarımız ünlülerin ya da bir tanıdıkların fotoğraflarını göstererek, aynı dişten yaptırmak isterler. İşte bu durumda istenilen fotoğraftaki diş yapısının, formunun ya da renginin kendi fotoğrafında nasıl durduğunu göstermek, karar vermelerinde büyük katkı sağlamaktadır. Bazen en beğendikleri gülüşü kendilerinde beğenmemekte bazen de küçük değişiklikler ile kendilerine daha uygun tasarımı birlikte yapmaktayız.

10 görüntüleme0 yorum
bottom of page